flowers
Colegiul Tehnic de Transporturi Brasov
Idocs Guide to HTML Îti oferim… o scoala… pentru mileniul III, o scoala pentru tine! Idocs Guide to HTML
 
   

Parteneriatul romano-german

Parteneriatul romano-german intre Colegiul Tehnic de Transporturi din Brasov si Berufskolleg für Wirtschaft und Informatik din Neuss a inceput in anul 2008. In fiecare an un grup de profesori si elevi din Germania viziteaza orasul Brasov, si un grup de profesori si elevi romani viziteaza orasul Neuss.Elevii si profesorii romani au vizionat diferite orase si obiective turistice, au avut ocazia sa participe la ore si sa descopere cat mai multe despre scoala si tara partenera.

In perioada 30 septembrie – 7 octombrie 2010 CTT a primit vizita grupului german, iar in perioada 4-11 mai 2011, 5 elevi si 4 profesori romani au avut ocazia sa viziteze Germania. In cadrul vizitei, grupul roman a aflat mai multe despre orasul Neuss, despre istoria si legendele sale. Vizita de la BTI (Berufskolleg für Technik und Informatik) le-a oferit elevilor si profesorilor romani posibilitatea de a vizita laboratoarele performante, de a raspunde curiozitatii elevilor germani si de a afla la randul lor cat mai multe despre licee si educatie in Germania.

La Berufkolleg für Wirtschaft und Informatik grupul roman s-a reintalnit cu elevii germani care au vizitat Brasovul in octombrie, au participat la ore si la activitatile organizate de Ziua Europei si au primit diplome pentru acest schimb de experienta. In Düsseldorf si Köln, Turnul de televiziune, Domul si Muzeul de ciocolata au fost printre obiectivele turistice vizitate.